Gomba bruschetta hozzávalók:
4 személyre:
50 dkg csiperke gomba (lehet vegyes is)
2 gerezd fokhagyma (bio)
2 szál petrezselyem (bio)
1 marék bazsalikom (bio)
só (himalája)
tört bors
2 evőkanál olivaolaj (extra szűz)
Gomba bruschetta elkészítése:
A gombákat alaposan megtisztítjuk és olyan apróra vágjuk, amilyenre csak tudjuk.
Az olajat kis lángon forrósítjuk és gyorsan beletesszük a gombát és s reszelt fokhagymát is.
Sót és borsot szórunk rá és fedő alatt sütjük tovább.
Miközben a gomba sül, vágjuk fel apróra a petrezselymet és a bazsalikomot.
Mikor a gomba levet ereszt, rászórjuk a petrezselymet és a bazsalikomot és mostmár fedő nélkül főzzük tovább, hogy a leve lefőjön róla. Ha a gomba megpuhul, kész van.
Pirított (házi) kenyérrel tálaljuk.
Ha szeretnénk, hogy a bruschetta még finomabb legyen, használjunk vegyes gombát.
Ha nem jutunk friss zöld fűszerekhez, használhatunk szárítottat is.
A gombás bruschetta receptet Receptműves ajánlotta.
0 hozzászólás