Karamelles-banános süti hozzávalók:
125 g vaj
3 banán
200 g cukor
1 tasak vaníliás cukor
250 g liszt
1 teáskanál sütőpor
2 tojás
80 ml tej
Karamell:
50 g vaj
150 g barna cukor
Karamelles-banános süti elkészítése:
Tedd a barna cukrot és a vajat egy edényben a tűzre. Kevergesd, amíg elolvad a vaj és homogenizálódik.
Kenj ki egy kisebb tepsit és öntsd bele a karamellt. Szeleteld fel a banánokat és helyezd a tepsibe.
A tésztához tedd egy tálba a cukrot, vaníliacukrot, és a megpuhított vajat (ne legyen folyékony). Keverd össze, majd lassanként adagold hozzá a sütőporral összekevert lisztet.
Adj a tésztához egy-egy tojást is, majd a tejet. Addig keverd mixerrel, amíg kezd buborékos lenni. A tészta állaga nem lesz túl kemény.
Öntsd a banánokra, minél egyenletesebben. Rázd meg kicsit a tepsit, hogy helyezkedjen el jól a tészta.
Helyezd a 175 fokos sütőbe 40-50 percre. 30 perc után lefedheted alufóliával, majd tedd vissza a sütőbe.
Sütés után, a piskóta összeeshet kicsit, de az nem baj.
Borítsd a sütit egy tálcára.
Jobb, ha akkor vágod meg, miután már kihűlt.
A karamelles-banános sütemény receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás