Vegetáriánus előétel hozzávalók:

400 grammos padlizsán

300 grammos tök

2 sárgarépa

1 piros paprika

1 zöldpaprika

3 cikk fokhagyma

1 kis köteg petrezselyem

olaj

Vegetáriánus előétel elkészítése:

A padlizsánt és a tököt tisztítsd meg a héjától, majd ha ezzel kész vagy, vágd őket hosszúkás szeletekre.

Ezután sózd meg és hagyd fél órát pihenni.

Tegyél serpenyőbe kevés olajat és süsd meg őket, majd tedd őket papírszalvétára lecsorogni.

A sárgarépát és a paprikát vágd csíkokra, a fokhagymát és a petrezselymet pedig apróra.

A sárgarépát főzed meg sós vízben, a fokhagymát és a petrezselymet pedig keverd össze.

Hagyd a padlizsánokat jól kihűlni és utána készítsd el a tekercset: tegyél egy szelet padlizsánt a munkalapra, szórd meg a petrezselymes-fokhagymás keverékkel, tegyél rá egy szelet tököt, 1 sárgarépát, 1-1 piros és zöld paprikát, tekerd fel és tűzd meg fogvájóval.

Díszítheted még kicsit ízlés szerint, majd tedd tálcára. Megfelel akár vegetáriánus egytálételnek, akár köretként.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc