Töltött burgonya szalonnával hozzávalók:

6-8 közepes nagyságú burgonya

1 bögre olaj

10 dkg füstölt szalonna

30 dkg kolbász

Töltött burgonya szalonnával elkészítése:

Meghámozzuk a burgonyát, megmossuk, majd egy éles késsel kivájjuk  a közepét. A kolbászt felvágjuk akkora darabkákba, hogy beleférjenek a burgonyába.

A burgonyákat megtöltjük a kolbász és szalonna darabkákkal, lefedjük egy-egy szelet szalonnával, és egy tűzálló üvegtálba helyezzük. Felöntjük meleg vízzel, megszórjuk sóval és a kivájt burgonya darabkákkal.

Egy órára a forró sütőbe tesszük. Lassú tüzön sütjük.

Melegen, apróra vágott zöld fűszerekkel (petrezselyem, zeller) megszórva tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc