Könnyen elkészíthető töltött gomba hozzávalók:
10-15 darab nagyobb csiperkegomba
100-150 g füstölt oldalas
1 nagyobb kápia paprika
50 g zsírosabb felvágott
1 tubus sajtkrém
Könnyen elkészíthető töltött gomba elkészítése:
Hámozzuk meg a gombákat, és szakítsuk le a száraikat. Az oldalast felkockázzuk, és minden gombakalapba kb. 4-5 darabot helyezünk.
A következőkben a paprikát kockázzuk fel és rakjuk a gomba belsejébe, majd a szalámival is hasonlóan járunk el. Vágunk egy apró rést a sajtkrém tubusán, majd minden gombára nyomunk egy adagt a sajtkrémből.
Az immár töltött gombákat egy sütőedénybe rakjuk át és 20-25 percre sütőbe helyezzük.
Amikor a gomba vizet ereszt, úgy 15 perc után, leöntjük róla és visszarakjuk a sütőbe még 15 percre.
0 hozzászólás