Zöldfűszeres-gombás szuflé hozzávalók:
600 g gomba
120 g vaj
egy nagy hagyma
250 g tejföl
150 g vekni kenyér
350 ml tej
50 g liszt
4 tojás
150 g sajt
só, bors,
petrezselyem
zöld kapor
Zöldfűszeres-gombás szuflé elkészítése:
Az apróra vágott hagymát két percig pirítjuk a forró zsiradékban.
Mikor a hagyma kissé megpirult, hozzá adjuk a megmosott, vékonyra szeletelt gombát, sót, borsot. Addig hagyjuk lassú tűzön, míg a víz szinte egészen le nem fő róla.
Mikor a gombapörkölt lehűlt, hozzá adjuk a tejbe áztatott és villával szétmorzsolt kenyeret, a lereszelt sajtot, a tejfölt, a tojássárgáját, a hideg vízzel fellazított lisztet, a petrezselymet és a kaprot.
Az egészet jól összedolgozzuk és óvatosan, hogy össze ne essen, hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjéket. Az egészet egy kivajazott, 3 literes edénybe öntjük.
Gőzfürdőben, 45-50 percre betesszük az előmelegített sütőbe.
Az elkészített gombaszuflét egy mélyebb tálba borítjuk ki és megszórjuk reszelt sajttal.
0 hozzászólás