Parmezános túróval töltött gomba hozzávalók:
10-12 darab gomba
só
vaj
2 nagy kanál túró
petrezselyem vagy kapor
parmezán sajt
Parmezános túróval töltött gomba elkészítése:
Válasszunk ki néhány szép, fehér és elég nagyocska gombát. Mossuk meg, majd egy kevés ideig citromos vízben áztassuk, hogy ne feketedjenek meg. Ezután egy serpenyőben addig hagyjuk a tűzön, amíg félig megpuhulnak, és mindegyikbe teszünk egy kis vajat és sót.
A szárakat feldaraboljuk és vajban, sóban megpirítjuk. Az alaposan megaprított túrót összekeverjük a pirított szárral, míg egészen masszás állaga lesz, és hozzáadjuk a petrezselymet vagy a kaprot, majd ezzel megtöltjük a gombákat.
Parmezánnal megszórjuk, lekenjük egy kis vajjal a tetejüket, majd sütőben pirosra sütjük.
0 hozzászólás