Rizses káposzta hozzávalók:
egy kisebb fej édeskáposzta
200 g rizs
150 g vaj
2 fej hagyma
egy csésze tejföl
só, bors
egy evőkanál zsemlemorzsa
Rizses káposzta elkészítése:
A káposztát megtisztítjuk és lereszeljük. Megsózzuk és egy tálban 75 g vajon, folytonos keverés mellett, alacsony lángon pergeljük. Az apróra vágott hagymát 50 g vajban üvegesre pirítjuk. Hozzá adjuk a megmosott, megszárított rizst, és addig hagyjuk a tűzön, amíg aranysárga nem lesz.
Töltünk rá fél liter vizet, sózzuk, borsozzuk és lefedve főzzük. Egy edényt kikenünk 25 g vajjal és kibéleljük zsemlemorzsával. Teszünk bele egy réteg pergelt káposztát, egy réteg rizst és az egészet addig ismételjük, amíg minden hozzávaló az edénybe kerül úgy, hogy a legfelső réteg káposzta legyen.
Töltünk rá egy fél csésze forró vizet és 40 percre berakjuk a sütőbe.
Tejföllel tálaljuk.
0 hozzászólás