Karamelles csokiszelet (Amandina) hozzávalók:

Az égetett cukros laphoz:

7 tojás

190 g cukor

300 g liszt

1-2 sütőpor

Kakaós krémhez:

250 g cukor

350 g margarin

50 g kakaó

rum- és vanília eszencia

Csokoládé a mázhoz:

3/4 darab (100 g) csoki

Sziruphoz:

250 ml víz

100 g cukor

reszelt citrom

rum eszenc

Karamelles csokiszelet (Amandina) elkészítése:

Válaszd el a tojássárgáját a fehérjétől, verd fel a fehérjéket cukorral, amíg a cukor elolvad, majd add hozzá a sárgájákat és a lisztet. Tedd formába a keveréket és süsd 175 fokon 35 percig.

Hagyd kihűlni, majd vágd fel 3 egyenlő nagyságú lapra. Mindegyiket locsold meg az elkészített sziruppal.

Kend meg az első lapot krémmel, tedd rá a második lapot, kend meg azt is krémmel, majd tedd rá a harmadik lapot. A krémrétegekre szórhatsz egy kis nem túl apróra őrölt diót vagy mandulát.

Tedd a süteményt hűvösre 1 órára, hogy megkeményedjen, majd vágd négyzet alakúra és vond be a csoki mázzal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc