Vöröslencse krém hozzávalók:
4 személyre
250 g vöröslencse
3 szál újhagyma
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt koriander
1/2 teáskanál curry por – elhagyható
csipet só (himalája)
tört bors
Vöröslencse krém elkészítése:
Tegyük fel főni kis lángon a lencsét kétszeres vízzel.
Fűszerezzük és főzzük el a vizet (15-20 perc alatt puhára fő a vöröslencse).
Botmixerrel pürésítsük és keverjük hozzá a felszeletelt újhagymát.
Ha elfőtte a vizet és még nem puha a vöröslencse, adjunk hozzá még vizet.
Ha másnapra száraz lenne a szendvicskrém, 1-2 evőkanál olívaolajat keverjünk hozzá.
A vöröslencse krém receptet Receptműves ajánlotta.
0 hozzászólás