New York túrótorta hozzávalók:

230 g pirított zsemlemorzsa

2+5 tojás

1 kg és 135 g tehéntúró

350 g cukor

25 g liszt

reszelt citromhéj

5 g vanília

65 g tejszín

New York túrótorta elkészítése:

Elválasztunk két tojás sárgáját a fehérjétől. A zsemlemorzsát belekeverjük a fehérjébe. Az elegyet belenyomogatjuk egy kikent, leválasztható oldalú tortaforma aljára és az oldal kétharmadára. Betesszük a hűtőbe.

A túrót, a cukrot, a citromhéjat és a vaníliát, nagy sebességen összemixeljük. Hozzáadunk, egyenként, 5 tojást és a megmaradt két tojássárgáját. Mindegyik tojás után jól összekeverjük a masszát. A végén belekeverjük a tejszínt és beletesszük a kibélelt és lehűtött tortaformába.

10 percre a 260 fokra hevített sütőbe tesszük. A sütő hőmérsékletét levisszük 120 fokra, és kb. 50-60 percet tovább sütjük. Teljesen lehűtjük. A túrótorta tetejére málna toppingot teszünk.

Hűtőbe tesszük, amíg megkeményszik de legalább 8 órára, vagy egy egész éjszakára. Leszedjük a tortaforma oldalát és a tortát szeletekre vágjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc