Olívás nyúl hozzávalók:
2 személyre:
500 g (fél) darabolt pecsenye nyúl vagy comb
1 evőkanál olíva olaj
2 közepes fej főzőhagyma
1 dl száraz fehér bor
2 dl víz
2 gerezd fokhagyma
½ tört színes bors
1 mokkás kanál provance fűszerkeverék
egy csillagánizs két „szirma” (nagyon kevés egyszóval)
1 citrom
1 doboz szardellával töltött zöld olíva bogyó
só
Olívás nyúl elkészítése:
Kicsit francia, kicsit spanyol, kicsit olasz, de a magyar gyomornak is kedvére való.
A nyúlhúst mossuk meg.
Tegyünk 2 evőkanál olíva olajt az edénybe, és fonnyasszuk meg benne a vékony szeletekre vágott főzőhagymát. Figyeljünk, hogy a hagyma ne piruljon meg!
Tegyük rá a nyúlhúst, és kapassuk meg mindkét oldalát úgy, hogy a pórusok összezáródjanak.
Öntsük fel borral, és hagyjuk, hogy az alkohol kipárologjon belőle.
Ezután öntsük fel vízzel, és adjuk hozzá a fűszereket, az olívát, a nyolc szeletre felvágott citromot és a durvára szétnyomott fokhagymákat is.
Natúr olíva bogyóval is készíthető, de ez a minimális szardella igazán pikánssá teszi a ragut. A szardella mint fűszer jelenik meg ebben az ételben.
A sóval óvatosan bánjunk, hiszen az olíva is sós.
Fedjük le, és takarék hőfokon 30-35 perc alatt főzzük készre.
Amennyiben hőfokszabályozós a tűzhely, állítsuk be 80 fokra, mert a nyúlnak ez egy ideális hőfok.
Friss rozsos kenyérrel tunkolva a legjobb.
0 hozzászólás