Lábtörlő hozzávalók:

Tészta

60 dkg liszt

2,5 dl tej

1/2 kocka friss élesztő

1 kávéskanál só

1 kávéskanál cukor

2 kávéskanál olaj

Töltelék

16 db virsli

16 szelet bacon szalonna

16 vékony szelet sajt

Kenéshez

1 tojás

Tetejére

reszelt sajt

Lábtörlő elkészítése:

A tészta hozzávalóiból könnyű tésztát dagasztunk, letakarva, melegen duplájára kelesztjük.

Majd kinyújtjuk kb. 25×35 cm-es lappá és átemeljük a sütőpapírral bélelt tepsire.

Késsel, hosszanti irányban végig vágjuk a tésztát, de végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket.

Ezután a virsliket betekerjük a sajttal és a bacon szalonnával, beszövögetjük a tészta csíkok közé.

Felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd előmelegített sütőben, 180 C-on pirosra sütjük a lábtörlőnket.

Sülés után kicsit kihűtjük és virslis egytálételünket friss zöldségekkel, ketchuppal, mustárral, majonézzel tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc