Édes kenyér puding hozzávalók:

6 szelet kenyét vagy száraz kalács

500 ml tej

4 tojás

100 g vaj

100 g cukor

narancs reszelt héja

½ kiskanál szerecsendió

½ kiskanál fahéj

vaníla aroma

5-6 evőkanál barack lekvár

2-3 evőkanál mandula pehely

 

Édes kenyér puding elkészítése:

A vajat habosra verjük a narancs héjjal, a fahéjjal és a szerecsendióval. Ezzel krémmel kikenjük az edényt. A többi krémmel megkenjuk a kenyér szeleteket (a kenyér szeleteket vágjuk átlósan ketté). Felváltva a háromszög formáju szeleteket bele helyezzük az edénybe. Felverjük a tojást, a cukorral, lassan adagoljuk a forró tejet, folyamatos mixerelés közben. A vanília aromát is belekeverjük, majd az egészet a tálba öntjök a kenyér szeletekre. Kicsit álni hagyjuk, kb. 10 percet. 35 percig sütjük gőzfürdőn. Kivesszük megkenjük a barack lekvárral, meghintjük mandula pelyhekkel és vissza tesszük 10 percre.

 

Hidegen és melegen is lehet tálalni. Nem olyan mint egy hagyományos puding, de nagyon finom desszertként.

Az édes kenyér puding receptet Pica ajánlotta.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc