Karfiolcsorba hozzávalók:
karfiol
hagyma
répa
petrezselyem
fokhagyma
paprika
paradicsom (lé vagy sűrítmény)
só
zöldfűszer
tejföl
Karfiolcsorba elkészítése:
Alaposan megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket. A karfiolt rózsáira szedjük, és rövid ideig sós vízben áztatjuk, hogy kifehéredjen. A többi zöldséget apróra vágjuk, megfuttatjuk egy kis olajon, felöntjük vízzel, felfőzzük.
Kivesszük a karfiolt a vízből, leöblítjük és beletesszük a fazékba. Addig főzzük, míg megpuhul, de vigyázzunk, hogy szét ne főjön. Utánasózzuk, -fűszerezzük, ha szükséges, meghintjük apróra vágott zöldfűszerrel (petrezselyemzöld, kapor), és tejföllel sűrítjük.
0 hozzászólás