Márciusi zöldség csorba hozzávalók:
2 paszternák gyökér
2-3 sárgarépa
1 megfelelő méretű zeller
2 fej hagyma
1 csokor zöldhagyma
1/2kg spenót
4 burgonya
2 joghurt
1 tojás
75g vaj
5 szem bors
fűszerek
Márciusi zöldség csorba elkészítése:
Takarítsd meg a zöldségeket, reszeld le őket nagy lyukú reszelőn, párold meg olajon, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Mosd meg a spenótot és szeleteld fel csíkokra.
Keverd a zöldségekhez, üss rá egy tojást, keverd jól össze, majd 10 perc főzés után önts rá 2,5 l forró vizet, add hozzá a szemes borsot és a felkockázott burgonyát.
Amikor a burgonya is megfőtt, ízesítsd a csorbát joghurttal, vedd le a tűzről és hintsd meg aprított fűszerekkel (petrezselyem, kapor).
Melegen fogyasztható, de hidegen is nagyon finom.
0 hozzászólás