Marhacsontos pacalleves hozzávalók:
1 kg kész főtt pacal
80 dkg tejföl
5 nyers tojás sárgája
5 evőkanál liszt
1 marhacsont (az íze miatt)
fokhagyma
ecet
petrezselyemzöld
egy nagy fej hagyma
sárgarépa
zeller
Marhacsontos pacalleves elkészítése:
Egy 8-10 literes fazékba teszünk egy teáskanál sót és beletesszük főni a csontot, az egész hagymát, az egész sárgarépát, a zellert és a petrezselymet. Addig főzzük, amíg a sárgarépa és a hús a csonton jól megpuhul. Ezután leszűrjük, kiöblítjük a fazekat, majd a már kész lébe beletesszük a hosszú szeletekre vágott pacalt és ízlés szerint megsózzuk.
Amíg ez fő, egy külön tálba jól kikeverjük a tejfölt, a tojások sárgáját és a lisztet. Amikor a leves forrni kezd, folytonos keverés közben, egy merítőkanál segítségével fokozatosan beleöntjük. Még 5-10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a fokhagymát és ízlés szerint teszünk hozzá ecetet.
Fokhagymás tejföllel tálaljuk.
0 hozzászólás