Korpaciberés tyúkhúsleves labodával hozzávalók:
2,5 l víz
1 l korpacibere
1 közepes méretű tyúk
1 db kisebb hagyma
egy köteg laboda
kapor
petrezselyemzöld
lestyán
metélt
1 tojás
só
liszt amennyit felvesz
Korpaciberés tyúkhúsleves labodával elkészítése:
Amíg a tyúk fő elkészítjük a metéltet: a tojást összekeverjük tejjel vagy vízzel, sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz. Megfelelően kemény tésztát kavarunk belőle, ezt késfok vastagságúra kinyújtjuk és nagyon vékony metéltre vágjuk. Amikor a tyúk megfőtt, leszűrjük a levest és hozzátesszük a metéltet, majd néhány percig még főzzük.
Külön felfőzzük a korpaciberét, a megfőtt metéltre öntjük, és hozzátesszük a felszeletelt húsdarabokat és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Hagyjuk még egyet zubogni és a korpacibere már készen is van.
0 hozzászólás