Zöldséges korpacibereleves hozzávalók:

1,5 l víz

1 l korpacibere

2 db sárgarépa

1 db petrezselyemgyökér

1 db paszternák

1 db hagyma

2 db burgonya

néhány levél káposzta

egy kevés zöldbab

150 g zöldborsó

1 kisebb tök

3-4 rózsa karfiol

1 db paprika

3 db paradicsom

1 dl olaj vagy 100 g vaj

2 tojássárga

2-3 kanál tejföl

lestyán

bors

Zöldséges korpacibereleves elkészítése:

Megtisztítjuk a zöldségeket és kockára vágjuk, akárcsak a hagymát. Felforrósítjuk az olajat, megpároljuk benne a sárgarépát és a hagymát, majd hozzáadjuk a többi zöldséget és jól megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk és amikor már majdnem megfőttek hozzáadjuk a meghámozott és apróra vágott paradicsomokat.

Forralunk rajta még egyet, majd hozzáadjuk a felfőzött és leszűrt korpaciberét. Hozzátesszük az apróra vágott lestyánt és miután azzal is felfőtt, levesszük a tűzről és hozzákavarjuk a tojássárgájával felvert tejfölt.

Köménymagos sósrudacskákkal tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc