Mákos citromos hozzávalók:
Tésztához:
4 tojásból vizes piskóta
4 evőkanál víz
8 kanál kristálycukor
4 tojássárgája
7 kanál liszt
1 púpos evőkanál egész mákot
½ csomag sütőpor
Krémhez:
5 dl tej
2 csomag vaníliás puding
4 evőkanál porcukor
1 margarin
hámozott citromkarikák
citromízű gyümölcskocsonya
Mákos citromos elkészítése:
Vizes piskóta 4 tojásból:
A fehérjéhez hozzátesszük a vizet, ha felverődött, a kristálycukrot és a tojássárgájákat, ezután a lisztet, a mákot, a sütőport.
A tejet, a pudingot és a porcukrot sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a margarint kikavarjuk ízlés szerint porcukorral, és a főzött krémhez adjuk.
A sütemény tetejére hámozott citromkarikákat teszünk, vékonyra vágva, és citromízű gyümölcskocsonyát öntünk rá.
Sorrend: piskóta, krém, piskóta, krém, piskóta, krém, vékony citromkarika, citromízű gyümölcskocsonya.
0 hozzászólás