Vasárnapi reggeli, avagy a felturbózott amerikai palacsinta hozzávalók:

AMERIKAI PALACSINTA MENTÁS CSOKIÖNTETTEL ÉS BODZAMÉZES EPERREL

12 db (egészségesebb összetevők)

Palacsintához:

20 dkg liszt (teljes kiőrlésű)

1 db tojás (bio, vagy szabadtartású)

3 dl tej (gabonatej)

1 mokkáskanál szódabikarbóna

1 mokkáskanál sütőpor (foszfátmentes)

2 evőkanál cukor (nád, nyírfa, vagy sztívia)

csipet só (himalája)

olívaolaj (extra szűz) – a kenéshez

Mentás csokiöntethez:

10 dkg mentolos étcsokoládé (70% körüli)

Bodzamézes eperhez:

50 dkg eper

2 dl méz (jó minőségű termelői)

6 „db bodzavirág „tányér”

Vasárnapi reggeli, avagy a felturbózott amerikai palacsinta elkészítése:

1. áztassuk be hideg vízbe 5 percre a bodzavirág tányérkáit (az esetlegesen megbúvó bogarak így a víz felszínére kerülnek), majd meleg vízzel mossuk meg alaposan és csepegtessük le

2. öntsük mély tányérba a mézet és tányérral lefelé nyomkodjuk bele a bodzavirágokat (áztassuk így 2-3 órát, de ha van lehetőség egy éjszakán át)

3. készítsük el a palacsintát, ehhez válasszuk szét a tojást, majd a fehérjét a csipet sóval verjük habbá

4. verjük fel a sárgáját a cukorral, majd adjuk hozzá a tejet, a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát és keverjük csomómentesre

5. melegítsük fel a serpenyőt, majd kenjük meg enyhén olajjal és egy merőkanállal adagoljuk a sütéshez a palacsintát úgy, hogy kb. 10 cm átmérőjűek legyenek

6. néhány perc alatt süssük aranybarnára mindkét oldalát

7. amíg a palacsinták sülnek, olvasszuk fel a csokoládét kis lángon

8. ha kisütöttük a palacsintákat, díszítsük olvadt csokoládéval, szeljünk rá epret és locsoljuk meg a bodzás mézzel

Praktikák:


– el lehet hagyni a csokoládé öntetet, úgy is nagyon finom

– friss mentalevelekkel is lehet tálalni

– elegendő csak géppel dolgozni, ha így verjük fel a habot fontos a sorrend, először a tojás fehérjét verjük fel a tiszta lapáttal, majd a sárgáját, mivel fordított sorrendben sárgája kerül a fehérjéhez, akkor pedig nem lehet kemény habbá verni

– a képen látható palacsinta teljes kiőrlésű tönköly liszttel készült

A receptet Receptműves küldte. Köszönjük!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc