Gombás paprikás tokány hozzávalók:
500 g gomba
2 gogos paprika
2 paradicsom
1 hagyma
2-3 cikk fokhagyma
1 csokor kapor
só
bors
1 evőkanál olaj
Gombás paprikás tokány elkészítése:
Megtisztítjuk a gombát, a szárakat apróra daraboljuk, a kalapokat pedig vékony hasábokra, majd azokat kettőbe vágjuk. A hagymát apróra vágjuk egy evőkanál olajban megpároljuk. Ugyanezt megcsináljuk a paprikával is. Együtt pároljuk őket, amíg egy kicsit megpuhulnak. Hozzáadjuk a gombát és a fokhagymát, majd 5 percig főzzük. Közben kipaszírozzuk a paradicsomot. Hozzáadjuk a gombához és kicsi tüzön tovább főzzük, amíg elfő a leve. A végén ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot és kaprot. Kicsit még hagyjuk a gombapaprikást főni, azután elzárjuk a tüzet.
Puliszkával vagy krumplipürével tálaljuk.
A gombás paprikás tokány receptet Droopina ajánlotta.
0 hozzászólás