Puncstorta hozzávalók:

Tésztához:

tojás – 12 db

liszt – 24 ek.

cukor – 24 ek.

Töltelékhez:

körben leeső tészta

tej – 1,5 dl

rumaromás víz – 3 ek.

darált dió – 10 dk

víz – 4,5 dl

cukor – 22,5 dkg

lekvár – ízlés szerint

Díszítéshez:

Marcipánmassza – 45 dkg

ételfesték

Puncstorta elkészítése:

A gáztepsiben (38×30 cm) két 6 tojásos vízes piskótát készítek. A formát mindkét lapból kivágom.
A vízből és a cukorból szirupot főzök. A levágott piskóta darabokra ráöntöm, majd belekeverem a lekvárt, a diót, és a rumaromás vizet. Az egész adag masszát elosztjuk az alsó piskóta lapon, majd rátesszük a felső piskótát.
A díszítéshez az egésze beborítjuk a kék marcipánmasszával, majd a többi részét a fehérből vágjuk ki és ételfestékkel színezzük

Általában egy éjszakára tálalás előtt hűtőbe teszem.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc