After Eight torta hozzávalók:

Lap

100 g vaj

200 g liszt

20 g kakaó

3 kiskanál sütőpor

125 g cukor

1 tasak vanília cukor

4 tojás

100 ml tej

Töltelék

2 lap fehér zselatin

300 ml tejszín

30 g cukor

150 g After Eight csoki

Dekor

4 lap zselatin

125 ml menta likör

30 g cukor

300 ml tejszínhab

50 g After Eight csoki

After Eight torta elkészítése:

A vajat megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet összekavarjuk kakaóval és sütőporral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Összekavarjuk őket és egy 26 cm átmérőjű kerek torta formába öntjük a keveréket. 180 fokra előmelegített sütőbe sütjük 25 percig. Mikor készen van kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd ket lapra vágjuk.

Töltelék: elkészítjük a zselatint és felmelegítjük. Felverjük a habot cukorral és hozzáadjuk a zselatint. A csokit apróra vágjuk és hozzákavarjuk a tejszínhabhoz. A tortalap egyik felét egy tálcára tesszük és rákenjük a krémet, majd rátesszük a másik lapot.
A dekorhoz elkészítjük a zselét, amit utána hozzákavarunk a vanília cukorral és 30 g kristály cukorral felvert tejszínhabhoz. Néhány evőkanál tejszínhabot félreteszünk a díszitéshez, a többit pedig összekavarjuk menta likörrel. A zöld színű tejszínhabbal bevonjuk a tortát, majd After Eight csokival és a félretett tejszínhabbal díszitjük.

Az After Eight torta receptet Bianca-21 ajánlotta. tor

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc