Ananászos kókuszkrémes torta hozzávalók:

Lap

3 tojás

100 g cukor

2 tasak vanília cukor

1 csipet só

2 evőkanál rum aroma

75 g liszt

50 g ételkeményítő

1 púpos kiskanál sütőpor

Töltelék

10 g zselé

1-2 doboz ananász konzerv (850 g)

200 ml kókusz likör

250 ml tejszín

Más

150 g kókusz

250 ml tejszín

1 kanál cukor

meggy befőtt

porcukor

Ananászos kókuszkrémes torta elkészítése:

Különválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől. A tojássárgákat 2 evőkanál forró vízzel felverjük. Hozzáadunk 70 g cukrot, a vanília cukrot, majd a rum aromát. A maradék cukorral felverjük a tojásfehérjét és beleszórjuk a keményítővel és sütőporral összekevert lisztet. Mindezt jól összekavarjuk. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Egy 26 cm átmérőjű torta formát kitapétázunk sütőpapírral, beleöntjük a keveréket, elegyengetjük, majd betesszük a sütőbe 25-30 percre. Mikor megsült hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez megpuhítjuk a zselatint. Leszűrjük az ananász levét és félretesszük. 200 ml ananászlevet összekavarunk 150 ml kókusz likörrel. Feloldjuk a zselatint és fokozatosan hozzákavarjuk az ananászléhez és likörhöz, majd hidegre tesszük. A maradék likörrel megöntözzük a kettőbe vágott tésztalapot. Felverjük a tejszínt és hozzáadagoljuk az ananászos léhez. Ezt a krémet 15 percre hűtőbe tesszük. A lap felső részét egy gömb aljú edénybe helyezzük és rátesszük a krém kétharmadát. Erre teszünk egy sor ananászt, megkenjük krémmel, majd rátesszük a másik lapot. 4 órára betesszük hűtőbe. Mikor kivesszük, a tortát fejjel lefele egy tányérba helyezzük, felszeleteljük a kókuszt, a tejszínt felverjük cukorral és bevonjuk vele a tortát. A tetejét és oldalát ananásszal, kókusz szeletekkel és meggyel díszitjük.

Porcukorral megszórva, szeletelve tálaljuk.
Az ananászos kókuszkrémes torta receptet Sava Laura ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc