Fekete ribizlis fagyitorta hozzávalók:

Lap

50 g vaj

4 tojás

120 g cukor

2 tasak vanília cukor

90 g liszt

2 evőkanál kakaó

>½ kiskanál sütőpor

Töltelék

2 tojás

150 g cukor

10 g zselatin

300 ml tejszín

350 ml málnalé

Más

300 ml tejszín

1 tasak vanília cukor

100 g reszelt csoki

200 g fekete ribizli vagy valamilyen erdei gyümölcs

Fekete ribizlis fagyitorta elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Megolvasztjuk a vajat. A tojásokat 2 evőkanál forró vízzel, cukorral és vanília cukorral felverjük. A lisztet összekavarjuk kakaóval és sütőporral, majd fokozatosan hozzákavarjuk az olvasztott vajat. A keveréket beleöntjük a formába és 25-30 percig sütjük. Mikor megsült kivesszük a formából és hagyjuk hűlni. Megpuhítjuk a zselatint. A töltelékhez a tojásokat gőzfürdőben felverjük sóval, cukorral és 5 evőkanál forró vízzel. A zselatint hozzákavarjuk a töltelékhez és hagyjuk kihűlni.

Közben hozzáadagoljuk a málnalevet (ha nincs akkor turmixolt málnát), végül hozzákavarjuk a felvert tejszínhabot. A torta lapot két lapra vágjuk. Egy tortagyűrűbe beletesszük az alsó lapot, majd rátesszük a tölteléket, a tetejére pedig a másik lapot. A tortát éjszakára betesszük a fagyasztóba. Tálalás előtt 20 perccel kivesszük, felverjük a tejszínt vanília cukorral és bevonjuk vele a tortát. A tetejét megszórjuk reszelt csokival, megmossuk a fekete ribizlit vagy erdei gyümölcsöt és ízlés szerint feldíszitjük vele a tortát.

A fekete ribizlis fagyi torta receptet Sava Laura ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc