Narancsos torta hozzávalók:

1 tortalap amit 2-3 lapra vágunk

2 nagy narancs

500 ml tejszín

6 tojás

250 ml tej

40 g zselatin

200 g cukor

1 narancs aroma

Narancsos torta elkészítése:

A tojássárgákat összekavarjuk 150 g cukorral és a narancsok reszelt héjjával. Hozzáadjuk a tejet és gőzfürdőben odatesszük főni, amíg megvastagszik. A zselatint 150 ml vízben 2 perc alatt feloldjuk, majd hozzákavarjuk a meleg krémhez, s azután hagyjuk kihűlni. Közben felverünk 500 ml tejszínt és hidegre tesszük. A tojásfehérjét felverjük cukor nélkül.

Elővesszük a krémet és kikavarjuk a tejszínhabbal és fehérjével. A tortalapot 3 lapra vágjuk. Ezeket meglocsoljuk sziruppal, amit narancs aromából, vízből és kevés cukorból készítünk el (az aroma helyett a két narancs levét is felhasználhatjuk).

Egy tortaformát kibélelünk nejlonnal és beleteszük az első lapot. Erre jön egy vastag réteg krém, rá a második lap, még egy vastag réteg krém, majd a harmadik lap. A tortát betesszük 3-4 órára hűtőbe. Azután kivesszük és ízlés szerint díszitjük.

A narancsos torta receptet Amalia_aa ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc