Fahéjas csirke spenótos kuszkusszal hozzávalók:
2 kisebb csirkemell
1 kis pohár natúr joghurt
8 gerezd fokhagyma
1 citrom
20dkg spenót
1 bögre kuszkusz
olívaolaj
só,bors,fahéj
Fahéjas csirke spenótos kuszkusszal elkészítése:
A csirkemelleket alaposan megmosom, majd szeletekre vágom.
A joghurtot összekeverem fél citrom reszelt héjával és levével. Reszelek bele 4gerezd fokhagymát és belekeverek még egy csapott teáskanál fahéjat.
Körűbelül 6-8 evőkanál olívaolajat is elvegyítek benne.
A csirkemell szeleteket egy napra ebbe a pácba „úsztatom”.
Másnap kevés olajban hirtelen kisütöm a husikát.
Sütés előtt konyhai papírtörlővel kissé leitatom a pácot.
A köretet közben elkészítem!
A kuszkuszt 1.5 bögre vízzel leforrázom,sózom,majd 7 percre lefedve félreteszem.
Kevés olívaolajon megpirítok 4 gerezd tört fokhagymát és megfonnyasztom rajta a megmosott spenótot.”Tekerek” rá egy kis borst és picit meg is sózom.
Ha a kuszkusz felitta a vizet akkor villával meglazítom és összeforgatom a spenóttal.
Ráreszelem a fél citrom héját és a levét is ráöntöm.
A húst nem sózom,mert szerintem a joghurt és a citrom „savanysága ” éppen elég!
0 hozzászólás