Diós brownie hozzávalók:

10 dkg étcsokoládé

10 dkg liszt (teljes kiőrlésű gabonából)

10 dkg cukor (nád, nyírfa, vagy sztívia)

10 dkg tisztított dióbél

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor (karobpor)

2 kiskanál sütőpor (foszfátmentes)

2 db tojás (bio, vagy szabadtartású)

1 dl olívaolaj (extra szűz)

csipet só (természetes, nem finomított)

Diós brownie elkészítése:

1. begyújtjuk a sütőt 180 fokra (4-es fokozat) és kivajazzuk a hőálló tálat

2. felkockázzuk a csokit és feldaraboljuk a diót

3. összekeverjük a szárazanyagokat (liszt, sütőpor, kakaó, dió, csoki)

4. a tojásokhoz hozzákeverjük a cukrot, sót, majd az olajat

5. a tojásos keveréket a szárazanyaghoz öntjük és alaposan összekeverjük

6. a masszát egyenletesen eloszlatjuk a kivajazott tálban

7. az 1. pontban írt hőfokon 15-20 percig sütjük (teteje ropogós legyen, közepe lágyabb)

Praktikák:

– érdemes jó minőségű étcsokoládét választani (maximum 70%-ig finom ebben a süteményben)

– a recept 22×22 cm-es, vagy 24 cm átmérőjű hőálló tálra elegendő mennyiség

– a tészta sűrű, ragacsos, ezért nedves kanállal egyszerűbb egyenletesen elteríteni a tálban

– lehet a tetejére tenni diót egyben, vagy darabolva, de el is lehet hagyni

– lehet készíteni kávés verziót, ez esetben dió helyett 0,5 dl erős kávét keverjünk a masszába

A receptet a Receptműves ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc