Burgonya saláta hozzávalók:

tojás – 2 db

hagyma – 3 db

petrezselyem – fél maréknyi

só, bors – 2 csipet

cukor – 1 evőkanál

ecet – 0,5 dl

víz – 1 dl

közepes burgonya – 5 db

petrezselyem zöld ítlés szerint

Burgonya saláta elkészítése:

A tojásokat és a burgonyákat (egészben) megfőzzük. Közben a hagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk. Salátalevet készítünk a vízből, egy csipet sóból és az ecetből, melyet ízlés szerint cukrozunk.
A megtisztított tojásokat, és a burgonyákat is karikákra vágjuk. Salátás tálba vagy üvegtálba rétegenként rakjuk a burgonya és a hagyma karikákat. A rétegeket ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal. A tetejére ráfektetjük a tojás szeleteket és meghintjük petrezselyemmel. A legvégén ráöntjük a salátalevet és kevés időre betesszük a hűtőbe, hogy összeérjen.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc