Szezámmagos pogácsa hozzávalók:
1 db tojássárgája
25 dkg margarin
1 teáskanál só
1-2 evőkanál szezámmag
2,5 dkg élesztő
30 dkg liszt
25 dkg juhtúró
10 dkg füstölt kolbász
Szezámmagos pogácsa elkészítése:
Egy tálban összegyúrom a lisztet, a túrót,a sót, a margarint, az elmorzsolt élesztőt. A bőr nélküli kolbászt félbe, majd negyedbe, majd apró kockákra vágom, és beledolgozom a pogácsatésztába. 10-15 percre a hűtóbe teszem. A hideg tésztát lisztes deszkán kicsit átgyúrom, majd kb.1½ – 2 cm vékonyra kinyújtom.
Pogácsa szaggatóval kiszaggatom, a tetejét felvert tojás sárgájával megkenem, megszórom szezámmaggal. Még negyed órán keresztül kelni hagyyom a tepsin, majd forró sütőben 160 fokon 25-30 perc alatt megsütöm.
0 hozzászólás