Levendulás fagylalt hozzávalók:

2 tojássárgája

2 dl tej

4 dl tejszín

10-12 dkg cukor

2 vaníliás cukor vagy 1 vaníliarúd

10 dkg mascarpone sajt

4-5 ág levendula, vagy ha szárított, akkor 2 kanál

Levendulás fagylalt elkészítése:

A tejet és a tejszínt kezdjük el melegíteni együtt a levendulával, a vaníliacukorral. Maximum egy percig forraljuk az egészet. Szűrjük le, és várjuk meg, míg kihűl.

Verjük fel a tojások sárgáját, krémesítsük a cukorral, és ezzel, majd később a mascarpone sajtot is hozzátéve jó alaposan keverjük ki simára- ehhez robotgépet is használhatunk.

Ha ezzel készíen vagyunk, a vaníliás-levendulás tejhez keverjük hozzá óvatosan a tojásos „masszát”, és lassú tűz fölött, folyamatos keverés közben várjuk, míg besűrűsödik.

Amikor már híg puding szerű az állaga, vegyük le a tűzről, várjuk meg, míg kihűl, és tegyük fagylaltgépbe.

Ha ez nincs, akkor tegyük a fagyasztóba, és fél óránként keverjük át 4-5 alkalommal.

Levendulaszárral a tetején fagylaltos tálkában szervírozzuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc