Bodzás nektarin sorbet hozzávalók:
4 dl fagyi alap
2 db nektarin
1/2 citrom leve
1 evőkanál cukor (nyers nád)
2 dl bodzaszörp
1 dl víz
Bodzás nektarin sorbet elkészítése:
Ha természetes, nyers cukorral készítjük, akkor diétába is beilleszthető, könnyen és számtalan variációban elkészíthető csemege.
1. a nektarint mossuk és pucoljuk meg, majd a magját eltávolítva kockázzuk a botmixer táljába
2. adjuk hozzá a többi összetevőt és pürésítsük csomómentesre
3. adagoljuk a formákba és fagyasszuk ki (kb. 6 óra)
Praktikák
– más gyümölccsel is készíthető
– víz helyett borral is készíthető
– ha jégkrémet szeretnénk tejszínnel, vagy kókusz tejszínnel is készíthetjük víz helyett
A bodzás nektarin sorbet receptjét Receptműves ajánlotta!
0 hozzászólás