Gyömbéres-mézes kacsamell wokban sütve hozzávalók:

2 személyre

1 db kacsamell (vagy kacsacomb)

fél fej vöröshagyma

1 db kápia paprika

1 db kalifornia paprika (sárga)

6 szelet cukkini és padlizsán

10 dkg csiperke gomba

kevés fafülgomba

fél reszelt répa

kevés reszelt káposzta

2 gerezd fokhagyma

reszelt gyömbér

koriander

pici chili

kurkuma

2 evk. szójaszósz

2 evk. méz

2 marék wok tészta

szezámolaj

Gyömbéres-mézes kacsamell wokban sütve elkészítése:

A cukkinit és a padlizsán felcsíkozzuk és sóban állva félre tesszük. Addig a többi zöldséget megtisztítjuk, felcsíkozzuk. A kacsahúst szintén felcsíkozzuk.

A wok-ot felforrósítjuk, hozzáadjuk a szezámolajat és az összes zöldséget. Lepirítjuk őket. Közben a tésztát sós, forrásban lévő vízhez adjuk, 2 percig főzzük (vagy ahogyan a leírás mutatja).

A wokban lévő zöldségekhez hozzáadjuk a húst és a fűszereket. Tovább pirítjuk. Majd hozzáadjuk a szójaszószt és a mézet. Összekaramellizáljuk majd a kész tésztát hozzáöntjük és tovább fűszerezzük, ha szükséges.

Párszor átfordítjuk és tálalhatjuk.

 

A Gyömbéres-mézes kacsamell receptjét az Illatok a konyhámból blog szerzője alánlotta

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc