Kaukázusi gyümölcstorta hozzávalók:
6 dl kaukázusi kefír (vagy más kefír)
12 g zselatin
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
10 dkg idény gyümölcs (barack, eper, málna, alma, banán)
A tetejére (opcionális)
zselatin
15 dkg eper
Kaukázusi gyümölcstorta elkészítése:
A 2dl kefírt főzzük fel a zselatinnal!
A többi hozzávalót keverjük össze egy tálban – kivétel a gyümölcsök. A szárazanyaghoz keverjük hozzá a zselatinos kefírt, öntsük egy szeétcsatolható (előre bevizezett) tortaformába, majd dobáljuk bele a gyümölcsöket.
Tegyük hűtőszekrénybe 2-3 órára, hogy megszilárduljon.
Ha kész, öntsük ki egy tálra.
TIPP
Ha félig megszilárdult, tegyünk a tetejére eperdarabokat, és cukkoral és vízzel ekészített zselatint. Ilyenkor azonban mindenképpen szétcsatolható tortaformára van szükség, nem tudjuk ugyanis máshogy kiborítani.
0 hozzászólás