Frittata – rántotta finom zöldségekkel hozzávalók:

2-4 burgonya

4 tojás

1 ek tej

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

reszelt sajt

sonka

Zöldségek: paprika, gomba, cukkini, brokkoli – ezek bármelyike elhagyható vagy helyettesíthető

Frittata – rántotta finom zöldségekkel elkészítése:

Főzzük meg a burgonyát (de ne főzzük szét), majd várjuk meg, amíg kihűl.

Kevés olajon pirítjuk meg az apróra vágott hagymát, majd tegyük hozzá a fokhagymát, és mielőtt még lepirulna nagyon a fokhagyma, tegyük hozzá a cikkekre vár karikákra vágott főtt burgonyát, na és a többi zöldséget.

Érdemes olyan serpenyőt vagy edényt használni, amit a sütőbe is be tudunk tenni utánna.

Ha cukkinit használunk, érdemes előpirítani azt olivaolajon, a brokkolit pedig előfőzni. Ha gfombát teszünk a serpenyőbe, várjuk meg, míg levet ereszt, majd elfő az a lé.

Verd fel a tojásokat a tejjel. Tegyél hozzá sót és borsot (vagy más fűszereket is ízlésed szerint).

Öntsük rá a serpenyőben lévő zöldségekre a tojás, és addig süsd (de ne kavard), amíg a széle elkezd fehéredni, tehát megsült.

Amikor a belseje még folyós, tedd rá a reszelt sajtot, majd tedd be a sütőbe, amíg a sajt megolvad, és kicsit megpirul.

Érdemes felső sütésre állítani a tűzhelyet, hogy megpiruljon a sajt teteje.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc