Kacsamájas tésztatáskák párolt, szalonnás lilakáposztával hozzávalók:
2 marék csíkokra vágott lilakáposzta
2 x 4 lap rétestészta
20 dkg kacsamáj (lehet akár hízott is, sőt libamáj is)
4 csík bacon
kis tejszín
só
őrölt kömény
kacsazsír
szalonna
1 dl rosé bor
víz
almaecet
1 evk méz vagy cukor
vaj
tojásfehérje
Kacsamájas tésztatáskák párolt, szalonnás lilakáposztával elkészítése:
A kacsamájakat megtisztítjuk, kevés tejben kivéreztetjük, utána áthelyezzük 1 dl tejszínbe, amelyben másfél órán át pihentetjük.
A lilakáposztát kevés kacsazsíron megdinszteljük, adunk hozzá mézet vagy cukrot, amitől kicsit karamellizálódik, majd felöntjük a roséval. Adunk hozzá még vizet és fél órán át pároljuk. Megfűszerezzük egy kis sóval, köménnyel, és egy tk. ecettel. Elkeverjük és hagyjuk összeérni.
4 réteslapot egyenként megvajazunk, egymásra helyezünk, majd a következő négyet szintén úgyanígy előkészítjük.
Az elkészült lapokat 3-3 csíkra vágjuk fel (kb. 8-10 cm széles). Ráteszünk 2-3 darab májat egy baconbe csavarva. Háromszögben ráhajtjuk a szélét, majd a másik oldalt újra háromszögben, amíg be nem fedi teljesen. A széleket tojásfehérjével megkenjük, így nem nyílik szét.
Vajjal kikent tepsibe helyezzük őket, még meglocsoljuk egy kis vajjal és 200 C°-on 12-15 perc alatt megsütjük. A lilakáposztához keverünk lesütött szalonnát, és tálaláskor ráhelyezzük a táskákat.
A receptet az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta.
0 hozzászólás