Gesztenyés kocka meggyel hozzávalók:

Tésztához:

6 db tojás

6 ek. kr. cukor

6 ek. kiszt

1 púpos ek. kakaópor

1 mokkáskanál szódabikarbóna

Krémhez:

1 csm gesztenyemassza

3 dl tej

1 vaníliapuding

5 dkg cukor

3 dl habtejszín

+2 dl habtejszín a tetejére

1 ek. zselatin

0,5 kg magozott meggy

Gesztenyés kocka meggyel elkészítése:

6 tojásból kakaós piskótát sütünk.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a 6 ek. kr.cukrot és azzal is verjük egy kicsit, végül a tojások sárgáját keverjük bele. Fakanállal óvatosan hozzákeverjük a szódabikarbónával és a kakaóporral elkevert lisztet. Kikent lisztezett tepszibe öntjük és 180 fokon sütjük.

Míg sül, elkészítjük a krémet.

A 3 dl tejbe megfőzzük a pudingot az 5 dkg cukorral, majd hűtjük.

A 3dl tejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük.A zselatint meleg vízben feloldjuk és azt is hozzá keverjük. A gesztenyét villával kicsit összetörjük és a krémhez keverjük. Géppel jól kihabosítjuk. Végül felverjük a tetejére a 2 dl tejszínt is.

A piskótára kenjük a krémet, megszórjuk a meggyel és végül rákenjük a tejszínhabot. Hűtőben tároljuk tálalásig. (Tegyünk félre párszem meggyet a díszítéshez)

Kockára vágjuk és a tetejét egy szem meggyel díszítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc