Pisztráng kapros mártással hozzávalók:

2 darab pisztráng

őrőlt bors

fél deci olaj

1 kávés kanál pirospaprika

Kapormártás hozzávalói:

1 csokor friss kapor

1 gerezd fokhagyma

2 deci főzőtejszín

1 kanál liszt

fél deci olaj

2 deci tej

Pisztráng kapros mártással elkészítése:

A halat tisztítás után beírdalom, majd mindenhol jól besózom, borsozom. Egy sütőedénybe teszem, kevés olajat rakok alája. Fél deci olajba teszem a pirospaprikát, egy csipet sót, összekeverem és a besózott, írdalt halat bekenem vele. A sütőedényt lezárom és 180-200 fokon kevés burgonyával szép pirosra megsütöm. Amikor megsült kapormártással és a sült burgonyával tálalom.

A mártás elkészítése

A kaprot megmosom, összevágom nagyon apróra. Az olajat felteszem és amikor meleg, hozzáadom az egy kanál lisztet és a felvágott foikhagymát, majd az összevágott kaprot tejszínnel felöntöm. Amikor kezd sűrűsödni tejjel felöntöm, Nem biztos hogy minden tej kell bele, figyelni kell a sürűségét!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc