A dobozos tej | Étel alapanyagok | tej

A dobozos tej

Sokszor találkozhatunk a dobozos tej kapcsán hangzatos vagy rejtélyes szakkifejezésekkel, mint az ultrapasztőrözött, az aszeptikus vagy az ultra magas hőmérsékleten kezelt, de a pontos jelentésükről kevesebbszer esik szó. A legérthetetlenebb kérdés pedig mai napig ott lebeg felettünk: hogyan állhat el Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta
Sztívia - A nulla kalóriás édesítő

Sztívia – A nulla kalóriás édesítő

A sztívia leveleiből készült kivonat akár 200-300-szor édesebb lehet a cukornál. Mindezt úgy, hogy egyáltalán nem tartalmaz kalóriát és szénhidrátot. A sztívia az emberi szervezetre pozitív hatással rendelkező növények egyike, édesítő hatása miatt hívhatjuk akár a növények szupersztárjának is. A Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta

Miért is nem eszünk ebből?

Számos fórumon olvashatunk arról, milyen élelmiszereket érdemes kerülnünk, melyek azok, amelyeknek nincs helye az étrendünkben. Pedig tudjuk: nincs egészségtelen étel, csak egészségtelen étrend. Szabó S. András, egyetemi tanár, az Élelmiszerfizika Közhasznú Alapítványának kuratóriumi elnöke segít bennünket a tévhitek eloszlatásában. 1. Bővebben……

Szerző: Ötletkonyha Szerkesztőség | Közzétéve: telt el a közzététel óta