Almás csirkemell hozzávalók:
4 személyre:
4 közepes csirkemell
50 dkg alma
5 dkg reszelt trappista sajt
1 dl tejszín
5 dkg vajcsipetnyi őrölt szegfűszeg
csipetnyi őrölt fahéj
csipetnyi őrölt gyömbér
őrölt fehérbors
kevés cukor
só
Almás csirkemell elkészítése:
A lebőrözött csirkemelleket csontozd ki, lapjában vágd ketté (esetleg gyengén klopfolhatod is), s sózd meg.
Hevítsd fel a vajat, s a hússzeleteket mindkét oldalukon pirítsd meg (addig hagyd, amíg kifehérednek, s kicsi színt is kapnak).
A sütéshez használt vajjal kenj ki egy tepsit, majd az alját borítsd be a hús felével, azon terítsd el a kicsumázott, felkarikázott alma felét, s azt hintsd meg kicsi sóval és cukorral, majd jöhet a maradék hús és a maradék alma.
A tejszínbe keverd bele az őrölt fűszereket, sózd, cukrozd, majd locsold meg vele a tepsi tartalmát.
Fedd le az edényt, s előmelegített sütőben közepes lángon – 30-40 perc alatt – süsd meg.
Ha kész, vedd le a fedelét, szórd rá a reszelt sajtot, s annyi időre tedd vissza a sütőbe, amíg a sajt megolvad.
0 hozzászólás