Babgulyás hozzávalók:
tojás – 1 db
hagyma – 1 db közepes fej
pirospaprika – 2-3 csipet
só – 2-3 csipet
liszt – 2 ek
sárgarépa – 2 db
gerezd fokhagyma – 2-3 db gerezd
marhahús vagy sertés comb – 40 dkg
füstölt hús – 30 dkg
száraz bab – 30 dkg
édes paprika – 1 db
csípős paprika – 1 db
Babgulyás elkészítése:
A babot és a füstölt húst beáztatjuk. Zsiradékban az apróra vágott hagymát megpirítom, kevés vizzel felengedem és beleteszem a fűszereket, a kis kockákra vágott paprikákat (kivéve a csípőst), a fokhagymát. Miután felfőtt beletesszük a babot a füstölt hússal. Félig főzöm mikor beleteszem a friss húst. Ha szükséges pótolom a vizet, hogy éppen ellepje. Míg fő a hús, a tojásból és lisztből nokedli tésztát készítünk. Ha kész a levesünk felelngedjük vízzel, beletesszük a sárgarépát, megvárjuk míg felfő és beleszaggatjuk a nokedli tésztát. Újra felfő és forrón tálalom.
A csípős paprikát karikára vágom és kis tányéron, külön tálalom.
0 hozzászólás