Bárányfasírt aprólékból hozzávalók:
bárány belsőség és hártya (1,5 kg)
4 közepes hagyma
6 csokor zöldhagyma (300 g)
1 csokor kapor
3 tojás
8 evőkanál olaj
só, bors
Bárányfasírt aprólékból elkészítése:
Mosd meg a belsőségeket és a hártyát. A hártyát áztasd vízben 30-40 percen keresztül.
Tisztítsd meg, mosd meg és vágd apróra a hagymát és a zöldeket.
Tedd már forrásban lévő, sózott vízbe a belsőségeket főni. Távolítsd el a habot és hagyd kihűlni. Vágd darabokra és párold meg a hagymával 4 evőkanál olajban.
Miután kihűlt, daráld le húsdarálóval és keverd össze a felvert tojásokkal, egy kis sóval, borssal és a felaprított zöldekkel.
Töltsd meg a hártyát ezzel a keverékkel, hajtsd össze, helyezd a tepsibe a maradék olajjal és tedd sütőbe közepes hőfokra kb. 25 percre.
Hagyd kicsit hűlni, majd vágd szeletekre. Tálalhatod melegen vagy hidegen, magában, körettel vagy salátával.
A bárányfasírt receptet sava laura ajánlotta.
0 hozzászólás