Carne alla pizzaiola hozzávalók:
3 gerezd fokhagyma
2 nagy hagyma
1 doboz hámozott paradicsom
4 evőkanál olivaolaj
oregano
só, bors
250 g mozzarella
500 g sertés szűzpecsenye
Carne alla pizzaiola elkészítése:
Megtisztítjuk a hagymákat, és apró kockákra vágjuk, a fokhagymagerezdeket hosszában bevágjuk, és a forró olajba tesszük, megpároljuk.
Amikor a hagyma kezd pirulni, hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, és a fűszereket. Amikor kissé elfőtt a leve, ráhelyezzük a felszeletelt húst és lefedve tovább sütjük.
Két perc múlva átfordítjuk a hússzeleteket, és további két percig hagyjuk lefedve.
Ezután rátesszük a felszeletelt mozzarellát, és levesszük a tűzről, így is hagyjuk két percig fedő alatt.
Friss kenyérrel, natúr burgonyával vagy akár pizzaként tálaljuk.
0 hozzászólás