Csirke ízes mártással hozzávalók:

2 csirke

10 dkg füstölt szalonna

fél citrom

3 evőkanál paradicsompüré

1 kávéskanál mustár

1 dl bor

1 dl tejföl

Csirke ízes mártással elkészítése:

Tűzálló tál aljára helyezzük a szalonna szeleteket, rátesszük a feldarabolt, sózott csirkét.

A paradicsompürét elkeverjük a borssal, a citrom levével, mustárral, majd a csirkére öntjük.

Szalonnaszeletekkel betakarjuk és egy kevés vizet öntve alá puhára pároljuk, majd pirosra sütjük.

Tálalás előtt ráöntjük a tejfölt és átforrósítjuk.

Természetesen készíthetjük csirkemellből és tejszínnel is. A paradicsomos tejszínes csirkemellnek is egészen biztosan nagy sikere lesz.

Gombás rizzsel tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc