Csirke ízes mártással hozzávalók:
2 csirke
10 dkg füstölt szalonna
fél citrom
3 evőkanál paradicsompüré
1 kávéskanál mustár
1 dl bor
1 dl tejföl
só
Csirke ízes mártással elkészítése:
Tűzálló tál aljára helyezzük a szalonna szeleteket, rátesszük a feldarabolt, sózott csirkét.
A paradicsompürét elkeverjük a borssal, a citrom levével, mustárral, majd a csirkére öntjük.
Szalonnaszeletekkel betakarjuk és egy kevés vizet öntve alá puhára pároljuk, majd pirosra sütjük.
Tálalás előtt ráöntjük a tejfölt és átforrósítjuk.
Természetesen készíthetjük csirkemellből és tejszínnel is. A paradicsomos tejszínes csirkemellnek is egészen biztosan nagy sikere lesz.
Gombás rizzsel tálaljuk.
0 hozzászólás