Csirkeaprólék leves hozzávalók:

1 csirkeaprólék máj nélkül (kb. 50 dkg)

25 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé)

10 dkg aszalt szilva

kevés cukor

citromlé és só ízlés szerint

Csirkeaprólék leves elkészítése:

A csirkeaprólék leveshez az aszalt szilvát előző este hideg vízbe áztatom. Másnap a leszűrt szilvát kimagozom és apróra vágom, a levét félreteszem.

A csirkeaprólékot megtisztítom, feldarabolom és a szilvalével, meg másfél literre kiegészített sózott vízben félpuhára főzöm. Közben a zöldséget is megtisztítom és vékonyka hasábokra vágom.

A félig főtt aprólékot kicsontozom, a levét átszűröm, majd a tiszta lébe visszateszem a metéltre vágott húst, a zöldséget és az aszalt szilvát.

Citromlével és csöpp cukorral ízesítve készre főzöm.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc