Csirkeaprólék leves hozzávalók:
1 csirkeaprólék máj nélkül (kb. 50 dkg)
25 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé)
10 dkg aszalt szilva
kevés cukor
citromlé és só ízlés szerint
Csirkeaprólék leves elkészítése:
A csirkeaprólék leveshez az aszalt szilvát előző este hideg vízbe áztatom. Másnap a leszűrt szilvát kimagozom és apróra vágom, a levét félreteszem.
A csirkeaprólékot megtisztítom, feldarabolom és a szilvalével, meg másfél literre kiegészített sózott vízben félpuhára főzöm. Közben a zöldséget is megtisztítom és vékonyka hasábokra vágom.
A félig főtt aprólékot kicsontozom, a levét átszűröm, majd a tiszta lébe visszateszem a metéltre vágott húst, a zöldséget és az aszalt szilvát.
Citromlével és csöpp cukorral ízesítve készre főzöm.
0 hozzászólás