Csokoládékocka hozzávalók:
6 tojásfehérje
3 tojássárgája
22,5 dkg cukor
5 dkg csokoládé
12 dkg liszt
7,5 dkg dió vagy mogyoró
7,5 dkg vaj
2 evőkanál rum
Csokoládékocka elkészítése:
A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lassan hozzákeverünk 15 dkg cukrot, a reszelt csokoládét és a lisztet.
Kikent, lisztezett tepsiben sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk és a következő krémmel töltjük: 3 tojássárgáját 7,5 dkg cukorral gőz fölött habosra főzünk, majd hozzáadjuk a darált diót vagy mogyorót.
Ha kihűlt a massza, hozzákeverjük a vajat és 2 evőkanál rumot.
A csokis tészta tetejét megkenjük csokimázzal, majd 4×4 cm-es kockákra vágjuk.
0 hozzászólás