Csőtészta egytál (Pasticcio di Rigatoni) hozzávalók:
4 személyre:
2-3 evőkanál vaj
3 evőkanál liszt
1 csésze tej
csipetnyi só
350 g rigatoni tészta
1 fej lereszelt vöröshagyma
1 db reszelt sárgarépa
1 szál apróra vágott metélőzeller
3 evőkanál szűz olívaolaj,
2 db közepes
felkockázott cukkini
150 g felkockázott sonka
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem zöldje
1 evőkanál apróra vágott majoránna
1/4 csésze frissen reszelt parmezán
Csőtészta egytál (Pasticcio di Rigatoni) elkészítése:
Először a besamel mártást készítjük el. A vajat a liszttel 5 percig főzzük, hozzáöntjük a tejet, majd felforraljuk, sóval ízesítve 10 percen át főzzük.
Közben a sütőt 220-230 fokra előmelegítjük. Kifőzzük a rigatoni csőtésztát, majd leszűrjük.
A hagymát, sárgarépát és zellert pár perc alatt, közepes lángon megdinszteljük, hozzáadjuk a cukkinit, a sonkát, a petrezselyem zöldjét és a majorannát, közel 5 percen át együtt főzzük.
Belekeverjük a kifőtt tésztát.
Kivajazott, hőálló tálba öntjük, megöntözzük a besamellel, megszórjuk a reszelt sajttal, 10 percig sütjük, majd tálaljuk.
0 hozzászólás