Diós répatorta hozzávalók:

Tortalap

4 tojás

300-325 g liszt (szitálva)

300 g cukor

150 ml napraforgó olaj

1 csomag sütőpor

2 csésze reszelt sárgarépa (3 nagyobb darab)

1 teáskanál fahéj

1 csésze apróra vágott dió

1 csomag vaníliacukor

10 evőkanál tej

Krém

1 tojás

50 g margarin

300 ml tej

3 evőkanál liszt (púpos)

100 g cukor

1 csomag vaníliacukor

Diós répatorta elkészítése:

Tedd egy tálba a tojásokat a cukorral. Addig keverd, amíg fehér lesz a színe és habos lesz az állaga. Folyamatos kevergetés mellett lassan adagold hozzá az olajat. Keverd össze a lisztet a sütőporral, vaníliacukorral és fahéjjal, majd kis adagokban keverd a tésztához. A liszt adagok közben, adj hozzá egy kis tejet is. Mixerrel keverd jól össze, amíg kis buborékok jönnek a tetejére. Egy vastagabb tésztát kapsz, amihez keverd hozzá a sárgarépát és a diót.

Öntsd a tésztát egy kikent és liszttel kitapétázott tortaformába. Tehetsz sütőpapírt az aljára, hogy könnyebb legyen majd leválasztani. Tedd a tepsit a sütőbe 180 fokra körülbelül egy órára. Az utolsó 15 percre fedd le alufóliával, hogy ne égjen meg.

Közben készítsd el a krémet. Tedd egy edénybe a felvert tojást, lisztet, cukrot, majd rakd az edényt a tűzhelyre, kis lángra és kevergesd folyamatosan. Amikor felfőtt, vedd le a tűzről. Add hozzá a margarint és vaníliacukrot, majd mixerrel keverd jól össze.

Miután megsült a tészta, hagyd jól kihűlni, majd vágd kettőbe hosszában. Kend be az egyik lapot a kihűlt krém felével, tedd rá a másik lapot, majd kend a tetejére a maradék krémet.

A répatorta eláll napokig, de hűtőben kell tárolni.

Díszítsd színes drazsékkal.

A diós répatorta receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc