Disznómájból készült kolbász (leberwurst) hozzávalók:

sertés máj

zsíros sertés hús

koriander

Disznómájból készült kolbász (leberwurst) elkészítése:

Felszeleteljük a májat és vízbe rakjuk. Lecseréljük a vizet többször is, addig még a máj fehérré válik. Ez idő alatt megfőzünk egy darab zsiros húst a nyak tályékáról.

Ha készen van, hozzáadjuk a májat is, mely csupán néhány perc fővést igényel. Ha kihűlt, kétszer ledaráljuk. A húst kisimitjuk egy kanál segitségével, majd meglocsoljuk a vízzel amelyikben a máj főtt. Sózzuk és korianderrel fűszerezzük csak hogy bevegye az illatát.

Megtöltjük a kolbászt, a végeket megkötjük és főni tesszük: miután a kolbászt a forrásban levő vízbe helyezzük, félrehúzzuk az edényt a tűzről, hogy megőrizze a forrási hőmérsékletet, azonban ne forrjon, különben a kolbász széthasad. Ha látjuk, hogy dagad, szúrjuk meg egy tűvel. 10-15 perc után levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

A kolbászt felakasztjuk a kamrába, hideg, huzatos helyre.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc